Keeper Luuk Koopmans: ,,De Graafschap is wel opportunistisch, ze hebben veel lengte. Wij moeten de beuk erin gooien en scherp zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Keeper Luuk Koopmans: ,,De Graafschap is wel opportunistisch, ze hebben veel lengte. Wij moeten de beuk erin gooien en scherp zijn.” © Pro Shots / Marcel van Dorst

Vormdip bij ADO? ‘Heet potje’ bij De Graafschap moet voor ommekeer zorgen

Na de winst van de eerste periodetitel is het bij ADO allemaal wat stroever gaan draaien. Hoe dat komt? Volgens Ruud Brood en Luuk Koopmans heeft het met meerdere factoren te maken. Tegen De Graafschap moet het eerste vormdip van het seizoen in de kiem worden gesmoord.

 1. VUC-spelers in surrealistisch affiche tegen oude club DHC: ‘Weet niet of het ooit natuurlijk gaat aanvoelen’
  PREMIUM

  VUC-spe­lers in surrealis­tisch affiche tegen oude club DHC: ‘Weet niet of het ooit natuurlijk gaat aanvoelen’

  Al die voormalige DHC-spelers in een VUC-shirt, tegen DHC. Het was dit weekend op Het Kleine Loo alsof Jinek ineens Beau presenteerde. En Max Verstappen daarna in een racewagen van Mercedes wegreed. Een ronduit verwarrende ervaring. Bij 8-1 werd de wedstrijd gestaakt, nadat zes van de acht Haagse doelpunten waren gemaakt door spelers die vorig seizoen juist nog de kleuren van DHC verdedigden.
 2. Evan Rottier zoekt ook na zijn doelpunt bij ADO naar ideale positie: ‘Hoor vaak dat ik een valse spits ben’
  PREMIUM

  Evan Rottier zoekt ook na zijn doelpunt bij ADO naar ideale positie: ‘Hoor vaak dat ik een valse spits ben’

  Bij de zwaarbevochten bekerzege op de amateurs van Sparta Nijkerk was er bij ADO Den Haag een belangrijke rol weggelegd voor invaller Evan Rottier. Voor de 19-jarige aanvaller was het pas zijn zesde invalbeurt, dit seizoen. Voor het eerst kwam hij langer dan vijftien minuten in actie. Die speeltijd bekroonde hij door knap het tweede doelpunt te maken en het bekerduel daarmee te beslissen.