Volledig scherm
Bjorn Wagenaar. © Angelo Blankespoor

Wagenaar is na ruim een jaar blessureleed terug bij Scheveningen

Bjorn Wagenaar maakt deze week zijn rentree op het trainingsveld bij tweededivisionist Scheveningen. De oud-speler van Zuidland, Spijkenisse, Brielle en Excelsior Rotterdam kampte meer dan een jaar met een knieblessure.

De 20-jarige multifunctionele voetballer stapte in de zomer van vorig jaar over naar Scheveningen toen hij niet door de medische keuring kwam bij Go Ahead Eagles. De knie waar hij nu ook last van had, verhinderde een contract bij de profclub. ,,Er zat een grote scheur in mijn meniscus, daarom is deze drie weken geleden tijdens een operatie 'geknipt'. Waarschijnlijk zat er vorig jaar al een klein scheurtje in", aldus de docent op een lagere school in Nootdorp.

Wagenaar speelde dit seizoen alleen mee in het verloren oefenduel met ADO Den Haag (1-3 verlies), maar trainde nog weken door met de klachten. ,,De artsen konden niks vinden, maar dachten aan de binnenband. Het is balen dat ik lang niet kon meedoen, maar ik wist tenminste wel waar ik aan toe was." De Zuidlander hoopt over twee weken weer te kunnen deelnemen aan de groepstraining.

Hij treft dan een selectie die wisselende resultaten boekt tijdens het eerste seizoen in de tweede divisie en voorlopig voorlaatste staat. ,,Als iedereen echt fit is dan kan de trainer weer kiezen", doelt Wagenaar op de vele blessures in de selectie. ,,Het niveauverschil met de andere ploegen is echt niet zo groot.”

Den Haag