Volledig scherm
Donovan de Groot, hier op archiefbeeld tegen Hercules, gaf de assist bij de 1-0, maar miste ook een grote kans. © Aad Vanderknaap

Weer een nederlaag voor HBS

Derde divisieHBS heeft het tij niet kunnen keren. Tegen UNA stond het lang op voorsprong, maar uiteindelijk verloren de Kraaien met 1-2.

In een poging om de laatste plek te verlaten, zette trainer Ben van Dam Silver Wartna in het doel. En de derde doelman die dit seizoen onder de HBS-lat staat, onderscheidde zich met diverse reddingen. Daardoor kon hij de snelle voorsprong van de ‘Kraaien’ tegen de runner-up van de derde divisie zondag lang in stand houden.

Die voorsprong kwam er in de 21ste minuut toen Mink van der Hoven een hoekschop van Donovan de Groot in de kruising kopte: 1-0. Dat was het tweede gevaarlijke moment van de thuisploeg, want al na drie minuten had diezelfde De Groot de openingstreffer op zijn schoen. Maar zijn schot kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld.

Na de pauze was het een ander verhaal met Wartna. De doelman was schuldig aan de gelijkmaker van Mart van de Gevel. Hij liet een schot van 25 meter door zijn handen glippen: 1-1. UNA wilde doordrukken, maar Wartna hield HBS in de wedstrijd. Aan de overkant zag Niels van Pelt zijn poging vlak voor de lijn worden weggewerkt.

Maar uiteindelijk kwam de tweede Veldhovense treffer er toch. Een misverstand tussen Gino Mulder en De Groot leverde Niek van Boekel balbezit op. Hij bracht Van de Gevel in stelling en tegen zijn diagonale schot had Wartna geen verweer.

HBS deed alles om nog op gelijke hoogte te komen en kreeg daarvoor ook de kansen. Een schot van Mulder ging voorlangs en Willem Six stuitte van dichtbij op de doelman. HBS blijft door deze nederlaag hekkensluiter.

Den Haag