Volledig scherm
Brandon Tichem maakte de openingstreffer voor Westlandia. © Danny Ploegaert

Westlandia heeft eerste zege binnen

Derde divisieOp de vierde speeldag pakte Westlandia vanmiddag met een 2-1 score op OJC Rosmalen de eerste winst van het seizoen. 

Bij de thuisclub startte Desley Bransen voor het eerst in de basis. Can Memisoglu ontbrak wegens een scheurtje in de enkelband. Na drie nederlagen op een rij ging Westlandia voortvarend van start en creëerde het in de openingsfase al vier kansen om de score te openen, maar het vizier bleek niet goed afgesteld. Coach Fons Groenendijk van ADO Den Haag was present op De Hoge Bomen. De profs spelen tegen OJC Rosmalen in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Westlandia werd in een thuisduel gekoppeld aan VVV Venlo, dat verrassend goed presteert in de eredivisie.

Brandon Tichem was goed voor de 1-0 voordelige marge bij rust. Na de pauze verdubbelde Giovialli Serbony het verschil door in de korte hoek raak te prikken op aangeven van Christoff Dias de Oliveira, die ook de assist leverde bij de openingstreffer. In de absolute slotfase kwam OJC Rosmalen terug tot 2-1 en werd het nog spannend, omdat de bezoekers alle risico namen, maar Westlandia hield stand.

Den Haag