Volledig scherm
Wielrenner Lennard Hofstede groeide op in Poeldijk. © Cor Vos

Wielrenner Lennard Hofstede: ‘Ik wil de Vuelta in tegenstelling tot 2017 absoluut uitrijden’

WielrennenLennard Hofstede staat vandaag aan de start van de Vuelta. De in Poeldijk opgegroeide wielrenner heeft bij zijn tweede deelname een duidelijke doelstelling. ,,We gaan bij Team Jumbo-Visma in dienst van Primoz Roglic rijden."

Alles staat dus in het teken van zijn klassement?
Lennard Hofstede: ,,We mikken inderdaad op een topklassering voor Primoz. Etappeoverwinningen boeken is bijzaak. Mijn taak is hem in de finale vooraan en uit de wind te houden. In de laatste paar kilometers nemen andere coureurs die taak van mij over."

Jullie beginnen met een ploegentijdrit...
,,Eentje over 18 kilometer. Dat is voor mij alweer jaren geleden. Ik heb de laatste tijd op dat loodzware onderdeel hard getraind. Daarna wordt het met acht aankomsten bergop flink klimmen geblazen."

Je hebt dus een topconditie nodig...
,,Ik zit goed in mijn vel. Ik ben in juli in Oostenrijk drie weken op hoogtestage geweest. Ik verwacht dat de effecten daarvan vlak voor de start wel te merken. Wat betreft klimcapaciteiten behoor ik tot de beste helft van het peloton. En ik kan in Spanje goed tegen de warmte."

Heb je ook nog persoonlijke doelen?
,,Ik wil de Vuelta in tegenstelling tot 2017 absoluut uitrijden. Toen moest ik na elf etappes, net als veel andere coureurs, na een regenachtige rit ziek opgeven."

Tijdens de Ronde van Polen maakte jij een sterfgeval mee...
,,De Belgische wielrenner Bjorg Lambrechts verongelukte op 5 augustus tijdens een etappe. Gelukkig heb ik zijn fatale valpartij niet gezien. Ik zat er net achter. Ik hoorde pas na de finish dat het foute boel was. Het eerbetoon aan Bjorg was erg mooi. Het peloton reed een dag later als geheel naar de finish en er kwam geen winnaar.”

Den Haag