Mario van der Ende over Gerard Breugem: ‘Hij werd overvaren door de Katwijkse kotter Tatjana, maar werd met zijn maten op miraculeuze wijze gered’
Volledig scherm
PREMIUM
Mario van der Ende over Gerard Breugem: ‘Hij werd overvaren door de Katwijkse kotter Tatjana, maar werd met zijn maten op miraculeuze wijze gered’ © Foto Ruud Voest

Windkracht 11 en metershoge golven: oud-scheidsrechter Breugem weet er alles van

ColumnIn museum Muzee Scheveningen is tot maart 2022 de tentoonstelling Vissermannen te bezoeken. Toen columnist Mario van der Ende dat hoorde moest hij direct denken aan één van de twaalf gastheren aan de Neptunusstraat: Gerard Breugem. 

 1. Supporter gooide vuurwerkbommen tussen fotografen: ‘In een flitsmoment maakte ik de verkeerde keuze’
  PREMIUM

  Supporter gooide vuurwerk­bom­men tussen fotografen: ‘In een flitsmo­ment maakte ik de verkeerde keuze’

  De Haagse politierechter heeft de 31-jarige Twente-supporter Nicky te W. uit Neede veroordeeld tot 200 uur taakstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf, omdat hij op 7 december 2019 in het Cars Jeans Stadion van ADO twee vuurwerkbommen gooide die vlakbij fotografen tot ontploffing kwamen. Op die dag werd in het ADO-stadion de eredivisiewedstrijd ADO-Twente gespeeld.
 2. Daryl Janmaat doet alles om fit te worden en aast op tweede promotie met ADO: ‘Daar doe ik het nog voor’
  PREMIUM

  Daryl Janmaat doet alles om fit te worden en aast op tweede promotie met ADO: ‘Daar doe ik het nog voor’

  Daryl Janmaat (32) is na weer een blessure keihard op de weg terug. De verdediger van ADO Den Haag gaf na twee halve wedstrijden voor de winterstop al aan dat hij er tijdens zijn vakantie alles aan zou doen om vanaf de herstart van de Keuken Kampioen Divisie een volwaardig selectielid te zijn. Het uiteindelijke doel? Een tweede promotie als speler van ADO, na het eerdere succes uit 2008. ,,We staan er goed voor.”

Den Haag