Volledig scherm
Doelman Michel Franken van ASWH in actie tegen GVVV. © BSR Agency

ASWH nog steeds op nul in uitduels

ASWH keerde afgelopen zaterdag voor de zesde keer zonder puntgewin huiswaarts na een uitwedstrijd. In Veenendaal werd het, aan de blauwe zijde van sportpark Panhuis, 3-0 voor GVVV.

Zo blijven de Ambachters de enige ploeg in de tweede divisie die buitenshuis nog geen punt sprokkelde. Voor de Veenendalers was het overigens pas de eerste thuisoverwinning van het seizoen. „We blijven goede wedstrijden afwisselen met mindere. Dit keer tegen een tegenstander die mij ook niet imponeerde. De Treffers vorige week vond ik een betere ploeg en ook gevaarlijker’’, zei ASWH-trainer Rogier Veenstra.

Terwijl de ASWH-supporters pas kort na het begin van de wedstrijd binnendruppelden vanwege een lekke band van de bus, had Clarence Bijl al na 33 seconden de eerste gele kaart te pakken na een harde charge op Taoufik Adnane. De linkervleugelverdediger van GVVV kwam veelvuldig op en raakte in de achtste minuut al met een vlammend schot de binnenkant van de paal naast doelman Michel Franken, die opnieuw de voorkeur had gekregen boven Stefan Kok.

Vier minuten later was het wel raak. Franken speelde de bal ongelukkig in op middenvelder Lars Bosscha, die balverlies leed. ‘Good-old’ Berry Powel profiteerde soepel voor de 1-0. ASWH speelde een wel heel povere eerste helft, verloor vrijwel alle persoonlijke duels en meldde zich sporadisch bij het doel van GVVV-keeper Johan Jansen. Vlak voor rust was er wel zo’n moment toen Clarence Bijl een goede voorzet afleverde, maar Jesper van den Bosch een slim duwtje kreeg. De aanvoerder miste daardoor net de bal en, nog veel erger, raakte dermate geblesseerd aan de onderarm dat hij niet verder kon. Abderrahim Loukili (vrijgesproken na zijn rode kaart bij Excelsior Maasluis) was zijn vervanger.

Een nieuwe bezoeker dus in de toch al volle Ambachtse ziekenboeg. Het pleit voor Veenstra dat hij dit eigenlijk nooit benoemt. „Dat is niet netjes naar de andere spelers toe.” In de rust wisselde hij de ‘onzichtbare’ Nick Slotboom voor Koen Wesdorp. De van een hamstringblessure herstelde middenvelder begon meteen met balverlies. Achterin werd niet ingegrepen, waarna Jeremy de Graaf simpel mocht afrondden.

Omschakeling

GVVV, met voormalig ASWH’er Robin Mulder als aanvoerder en spelverdeler, gunde de bezoekers hierna de bal. Met Wesdorp kwam er wel meer voetbal in de ploeg, kleine kansjes waren er ook, al bleef de snelle omschakeling van de gastheren veel gevaarlijker. Nadat Powel zijn tweede had gemaakt, zat zijn werk erop. GVVV kreeg hierna nog kansen op meer en zag, net als voor de pauze, ook nog een doelpunt afgekeurd worden.

Quote

Ik wil niet boos of negatief zijn, wel opbouwend kritisch

Rogier Veenstra, ASWH

Ondanks de nederlaag bleef Rogier Veenstra kalm. „Het is duidelijk dat heel veel dingen beter moeten, maar ik wil niet boos of negatief zijn, wel opbouwend kritisch. We moeten doorgaan en er deze week weer energie in krijgen. Het is een loodzware competitie. Dat we in uitduels niet winnen is een feit, maar als we de eerste drie thuiswedstrijden winnen is het ook goed. De eerstvolgende tegen Quick Boys wordt vroeg in het seizoen al wel een heel belangrijke”, zei Veenstra, toen nog niet wetende dat de mede-degradatiekandidaat even later op de middag koploper IJselmeervogels zou kloppen en daardoor drie punten wegliep.

ASWH: Franken; Bijl, Van de Werp, Lima, Braaf; Bosscha (79. Anderson), Slotboom (46. Wesdorp), Korporaal; Pires, Van den Bosch (38. Loukili), Van de Kreeke.

Dordrecht