Brigitte Sleeking kan juichen: de Spelen zijn bereikt. FOTO ANP
Volledig scherm
PREMIUM
Brigitte Sleeking kan juichen: de Spelen zijn bereikt. FOTO ANP © ANP

Brigitte Sleeking flikt het met Oranje: ‘Naar Tokio, dat is niet te geloven. Echt waanzinnig’

NAAR TOKIODe Nederlandse waterpolovrouwen - met de Dordtse Brigitte Sleeking in de gelederen - hebben zich zaterdagavond ten koste van Griekenland (7-4) geplaatst voor de finale van het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Italiaanse Triëst. Maar veel belangrijker: daarmee werd één van de twee olympische tickets (de andere ging naar Hongarije) in de wacht gesleept. ,,We hebben dit toernooi als team gespeeld.’’

 1. ‘De staat van het Dordtse voetbal is zorgwekkend’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘De staat van het Dordtse voetbal is zorgwek­kend’

  Een weekeinde op de voetbalvelden maakte mij duidelijk hoe het verval niet alleen op sportief vlak is ingezet, maar ook in organisatorisch opzicht en als het draait om de accommodatie. Bij het zieltogende Rijsoord waren de opstellingen niet te verstaan door de krakkemikkige geluidsinstallatie. En er was wel een klok, maar de gespeelde minuten van de wedstrijd tegen Spijkenisse waren niet te volgen. Een sfeerloze kantine maakt het er ook niet gezelliger op.
 2. Ongeregeldheden, ASWH in mineur & dubbelslag Unitas: dit gebeurde er allemaal op de amateurvelden
  PREMIUM
  VOETBAL TOTAAL

  Ongeregeld­he­den, ASWH in mineur & dubbelslag Unitas: dit gebeurde er allemaal op de amateurvel­den

  De Paasdubbel leverde ASWH nederlaag zes en zeven op een rij op. Kozakken Boys werd met één puntje tegen Jong Sparta ook weinig wijzer. Na afloop van het duel met Spakenburg braken er maandag ongeregeldheden uit. Ook zou zijn geprobeerd de banden van de supportersbussen van de ‘boys’ lek te steken. Achilles Veen en Unitas wonnen tweemaal in drie dagen. Almkerk zette zijn opmars voort bij LRC Leerdam. Met dit complete overzicht weet u alles over het amateurvoetbal van het voorbije Paasweekeinde.

Dordrecht