Volledig scherm
Cees Baars: ,,Heb mijn kans wel weer gegrepen.’’ © Foto AD

Cees Baars (18) wil basisplek nu niet meer kwijt bij Papendrecht

VV Papendrecht zorgde afgelopen zaterdag voor een stunt in 1C door thuis met 3-1 te winnen van Nieuw-Lekkerland, dat nu drie punten minder heeft dan koploper Kloetinge. Alle spelers bij Papendrecht speelden een goede wedstrijd, maar de uitblinker was Cees Baars. Twee weken geleden werd hij 18 jaar, maar zaterdag speelde hij een sublieme wedstrijd als controlerende middenvelder.

,,Ja, dat was genieten. Iedereen speelde zo goed, dan krijg je energie om te blijven gaan. Het was een flink fysieke wedstrijd, maar ik leer nu langzaam wel hoe ik mee moet in dat geweld’’, zegt Baars. 

,,Vorig seizoen speelde ik gewoon nog in de JO19 en nu dus in de eerste klasse. Dat is een flink verschil, omdat er in de duels en qua handelingssnelheid veel meer wordt gevraagd. Ik begon het seizoen in de basis, maar de laatste weken was ik mijn plek kwijt. Ik ben blij dat ik nu weer een kans kreeg van de trainer en volgens mij heb ik die wel gegrepen’’, stelt Baars, een bekende achternaam op sportpark Slobbengors. Zijn vader Teus speelt al sinds zijn negentiende jaar bij Papendrecht, waar hij met zijn bedrijf NOSUCH al twaalf jaar hoofdsponsor is.

Oranje

,,Tegenwoordig voetbalt hij weer op zondag, want op zaterdag heeft hij een druk schema als voetbalvader. Mijn jongste broertje Rijk speelt ook bij Papendrecht en mijn middelste broertje Guus (16, red.) speelt al zes jaar in de jeugd van Feyenoord. Hij is centrale verdediger in de JO17-1, dat bovenaan staat in de competitie. Twee weken geleden was mijn vader nog in Florida, waar Guus debuteerde voor Oranje onder 17.’’

,,Ik ben zeker trots op hem, maar kan hem helaas weinig zien spelen. Wel kijk ik zijn wedstrijden altijd terug op de laptop en dan bespreken we wat er beter kan. Ja, het gaat thuis vrij veel over voetbal, maar mijn moeder weet niet beter. Zelf wil ik gewoon zoveel mogelijk wedstrijden spelen in Papendrecht 1, dat vind ik op mijn leeftijd al een hele eer.’’

Volledig scherm
Papendrecht-Nieuw-Lekkerland © Richard van Hoek Fotografie

Dordrecht