Volledig scherm
Pedro Marques viert de eerste van zijn twee rake strafschoppen. Ze leverden FC Dordrecht uiteindelijk geen punten op. © BSR Agency

Comeback vanaf de stip loont FC Dordrecht niet

Een fraaie comeback met twee rake strafschoppen van Pedro Marques heeft FC Dordrecht niets opgeleverd tegen Telstar. De Noord-Hollanders hadden dankzij Reda Kharchouch het laatste woord en brachten de hekkensluiter de tiende nederlaag van het seizoen toe.

In een slaapverwekkende eerste helft klutste de eerste doelpoging van Telstar van de voet van Kharchouch achter doelman Petar Stoskovic. Elayis Tavsan verdubbelde daarna de marge.

FC Dordrecht, dat aanvallend nog nauwelijks iets had laten zien, keerde vlak voor rust toch terug in de wedstrijd. De Portugese spits Pedro Marques kreeg een strafschop nadat Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek hem had neergelegd en schoot zelf vanaf elf meter raak. Marques herstelde in de tweede helft meteen het evenwicht, opnieuw vanaf de stip nadat invaller Thomas Schalekamp – in het veld gekomen voor de geblesseerde aanvoerder Jari Schuurman – door doelman Sven van der Maaten was gevloerd.

Het herstelde evenwicht werd echter teniet gedaan door de tweede treffer van Kharchouch, die volkomen vrijstaand FC Dordrecht op de tegendoelpunt nummer 41 van het seizoen trakteerde. Omdat een kopbal van Lewis Montsma niet achter de lijn verdween, bleef FC Dordrecht een nieuwe domper in een bijzonder teleurstellend verlopend seizoen niet bespaard.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Dordrecht