Fabiënne van Erk (links) en Resy Weijts.
Volledig scherm
Fabiënne van Erk (links) en Resy Weijts. © Andrévalk

Dordts trio met Oranje voor even terug bij ‘Delta’

In een nagenoeg zaalcompetitieloos weekeinde zorgt de Dordtse korfbalvereniging Sporting Delta aanstaande zondag voor korfbalvertier. De Gravensingelclub is namelijk gastheer van de vriendschappelijke interlands tussen de nationale teams van Nederland en België onder 17 en onder 19 jaar.

Voor beide nationale jeugdselecties geldt dat zij in voorbereiding zijn op een groot evenement dat er later dit jaar aankomt. Oranje onder 17 speelt de World Cup in Eindhoven, onder 19 werkt toe naar het Open Europese kampioenschap dat in aantocht is. De confrontaties met de Belgische leeftijdsgenoten vormen vanuit dat oogpunt mooie graadmeters.

De organisatiebereidheid van Sporting Delta zorgt er ook voor dat drie voormalige speelsters van de Dubbeldamse fusieclub zondag weer in eigen omgeving te aanschouwen zijn. Fabiënne van Erk, Resy Weijts en Anouk de Visser waren namelijk tot enige tijd geleden nog speelsters van Sporting Delta, voordat zij kozen voor de wijk naar een andere club om hun korfbaldromen te verwezenlijken. Van Erk en Weijts kozen voor het Delftse Fortuna, De Visser is speelster bij het Papendrechtse PKC/SWKGroep.

Regiospelers

Zij zijn overigens niet de enige regiospelers die in actie zullen komen. Ook Menno Remans (PKC) en Tess Voshart, die dit seizoen haar debuut heeft gemaakt in de hoofdmacht van DeetosSnel, hebben een plek in de nationale selecties verworven.

Roland Staneke, samen met Carmen Poots voorzitter van Sporting Delta, is bijzonder in zijn nopjes dat het KNKV de organisatie in handen van zijn club heeft gegeven. ,,Met behulp van onze vrijwilligers willen we ons van onze beste kant laten zien. Dat we daarbij ook nog eens voormalige speelsters kunnen begroeten, maakt het nog leuker’’, aldus de preses. De wedstrijden beginnen zondag om 13.00 (onder 17) en 14.45 uur (onder 19) en zijn gratis toegankelijk.

Dordrecht