SC Emma-doelman Rayvano van de Merwe, ex-spits, plukt de bal weg boven het hoofd van GSC/ODS-aanvaller Regga Regales. FOTO RICHARD VAN HOEK
Volledig scherm
PREMIUM
SC Emma-doelman Rayvano van de Merwe, ex-spits, plukt de bal weg boven het hoofd van GSC/ODS-aanvaller Regga Regales. FOTO RICHARD VAN HOEK © Richard van Hoek Fotografie

Ex-Spits Rayvano van de Merwe houdt als doelman SC Emma de nul in derby: ‘Keepen gaat wel pijnvrij’

AMATEURVOETBALOp de eerste speeldag van de derde klasse B stond zondag direct een Dordtse derby gepland. SC Emma - met voormalig talentvol spits Rayvano van de Merwe als keeper - was daarin net te sterk voor GSC/ODS: 1-0.

 1. ‘Ik adviseer de beleidsmakers bij ASWH om geen rigoureuze maatregelen te nemen’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Ik adviseer de beleidsma­kers bij ASWH om geen rigoureuze maatrege­len te nemen’

  Aangezien de KNVB zelf (nog) geen rekening had gehouden met een eventuele achtste finale van Oranje op zaterdagmiddag 3 december, die een deel van het amateurprogramma zou overschaduwen, hebben verschillende clubs zelf al het tijdstip vervroegd. Dat getuigt wél van inzicht en hopelijk stromen op die plekken de kantines vol. Al weten we natuurlijk pas dinsdag of de aanpassingen noodzakelijk zijn.
 2. William Rijsdijk neemt honneurs waar bij geplaagd Rijsoord: ‘Nieuwsgierig hoe de KNVB daarmee omgaat’
  PREMIUM

  William Rijsdijk neemt honneurs waar bij geplaagd Rijsoord: ‘Nieuwsgie­rig hoe de KNVB daarmee omgaat’

  Het zit Rijsoord op meerdere vlakken de laatste jaren niet mee. Na de kansloze degradatie uit de hoofdklasse stapte Marco van Rijn in, maar amper twee maanden na de start van het seizoen gaf de trainer er – als hekkensluiter in de eerste klasse - alweer de brui aan. Assistent-trainer William Rijsdijk neemt voorlopig de honneurs waar bij de ‘Kraaien’, maar de vraag is of dat mag.