Harry van den Ham zit vanwege een schorsing komende wedstrijd niet op de bank van FC Dordrecht.
Volledig scherm
Harry van den Ham zit vanwege een schorsing komende wedstrijd niet op de bank van FC Dordrecht. © BSR Agency

FC Dordrecht-coach voor één duel geschorst

De tuchtcommissie van de KNVB heeft trainer Harry van den Ham van FC Dordrecht voor één duel geschorst. Van den Ham kreeg die schorsing opgelegd naar aanleiding van de rode kaart die hij afgelopen vrijdag van arbiter Kevin Blom kreeg tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (1-2).

De oefenmeester van de huidige nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie stapte na de tweede treffer van De Graafschap, van de voet van Daryl van Mieghem, buiten zijn coachvak omdat de treffer in buitenspelpositie zou zijn gemaakt. 

,,Ik heb tegen de assistent-scheidsrechter (Lapar, red.) gezegd dat het een meter buitenspel was, waarna hij meteen naar me ging schreeuwen dat ik weg moest wezen. Op cynische toon heb ik gezegd dat hij weg moest wezen, maar ik heb pertinent niet gescholden of lelijk taalgebruik gebezigd. Kevin Blom kwam vervolgens met de rode kaart in mijn handen naar me toe, maar heeft na afloop zijn excuses gemaakt. Hij kon eigenlijk niet eens een strafcode voor op het wedstrijdformulier bedenken’’, aldus Van den Ham.

Verder blanco strafblad

Desondanks kreeg de 65-jarige Utrechter, die bij FC Dordrecht de functies van technisch manager en interim-hoofdtrainer combineert, toch een schorsing opgelegd. ,,In 2013 heb ik één keer een berisping gehad, maar verder een blanco strafblad. Ter vergelijking: ik krijg dus dezelfde straf als bijvoorbeeld FC Utrecht-trainer John van den Brom, die vorige week en plein public Siemen Mulder overlaadde met scheldwoorden voor het oog van de camera. Ik zou in beroep kunnen gaan, maar ik vrees dat ik dan wel lelijke dingen ga zeggen.’’ 

Van den Ham zal dus uit bij Roda JC moeten ‘brommen’ en de coaching aan assistent Ben Kinds moeten overlaten.

Dordrecht