Volledig scherm
FC Dordrecht viert feest na de winnende goal in blessuretijd. FC Eindhoven baalt op de Krommedijk. © BSR Agency

FC Dordrecht in extra tijd langs FC Eindhoven

FC Dordrecht heeft de derde zege van het seizoen te pakken. In blessuretijd schoot invaller Quincy Hogesteger zijn ploeg naar de verdiende 1-0 zege op FC Eindhoven.

In vergelijking met vier dagen eerder was het Dordtse basisteam (noodgedwongen) op drie plekken gewijzigd. De zieke Jari Schuurman moest verstek laten gaan, Fabian de Abreu – die tot nu toe geen minuut had gemist – en Brandon Ormonde-Ottewill begonnen op de bank. Thomas Kok, Lewis Montsma en Dwayne Green waren hun vervangers.

FC Eindhoven, drie dagen eerder 120 minuten in touw tijdens de bekereliminatie tegen FC Utrecht, gunde de thuisclub het balbezit. In de eerste helft viel slechts één doelpoging (kopbal in het zijnet van Jarno Janssen) te noteren.

In deel twee viel er veel meer te genieten, waarbij FC Dordrecht driemaal de lat raakte. Een voorzet van Achraf El Bouchataoui spatte op de lat boven doelman Ruud Swinkels uiteen. Ook een van richting veranderde vrije trap van Dwayne Green plofte op de dwarsligger. Driemaal bleek echter scheepsrecht: een uithaal van Jordy Wehrmann, die ook de lat raakte, werd door de alerte Quincy Hogesteger in blessuretijd over de lijn gewerkt.

Bekijk hier de samenvatting van FC Dordrecht - FC Eindhoven (premium)

Dordrecht