Robin Polley legt aan voor zijn schitterende openingstreffer.
Volledig scherm
Robin Polley legt aan voor zijn schitterende openingstreffer. © BSR Agency

FC Dordrecht kan achterstand niet repareren tegen tiental De Graafschap

Bekijk de samenvattingFC Dordrecht heeft aan het spektakelstuk tegen hoogvlieger De Graafschap geen resultaat overgehouden. De ‘Superboeren’ tilden in ondertal de 1-2 stand over de eindstreep.

De enerverende eerste helft had alles: een boeiend scoreverloop, een wereldgoal en een rode kaart. FC Dordrecht begon prima tegen de runner-up in de Keuken Kampioen Divisie en claimde met een droomdoelpunt de voorsprong. Robin Polley kogelde de bal op prachtige wijze achter Hidde Jurjus. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten. Uit een corner, één van de negen voor de pauze, van Stef Nijland werkte oud-Dordtenaar Javier Vet de gelijkmaker binnen.

Rood

Een treffer met een buitenspelluchtje – Nijland vertrok op het randje achter de Dordtse defensie en gaf Daryl van Mieghem een niet te missen kans – bezorgde de gasten de leiding. Harry van den Ham haalde verhaal bij assistent-scheidsrechter Lapar, die arbiter Kevin Blom inseinde. De jarige leidsman trok meteen rood.

Blom keerde na de pauze niet meer terug en gaf de leiding over aan vierde man Michael Eijgelsheim. Die stuurde Mohammed Hamdaoui van het veld met rood na een stevige charge op Jordy Wehrmann. In overtal dwongen de Dordtenaren echter nog nauwelijks mogelijkheden af.

Dordrecht