Volledig scherm
Jaroslav Navratil van Go Ahead Eagles en Brandon Ormonde Ottewill van FC Dordrecht. © BSR Agency

FC Dordrecht kan ongeslagen reeks Eagles niet breken

FC Dordrecht is er niet in geslaagd Go Ahead Eagles de ongeslagen thuisstatus te ontnemen. In de Adelaarshorst ging de hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie met 3-1 onderuit.

‘Kowet’ begon aan het duel met een ongeslagen status in eigen stadion dit seizoen en een reeks van tien wedstrijden zonder nederlaag. FC Dordrecht, waar Lewis Montsma in het hart van de defensie de geschorste Noah Lewis verving en Thomas Schalekamp als derde aanvaller aan de aftrap stond, had zich goed ingesteld op de Overijsselse brigade van Jack de Gier. De bezoekers gaven nauwelijks iets weg en counterden waar het kon. Via de koppende Portugees Pedro Marques was Dordt op slag van rust zelfs dichtbij de openingstreffer.

Invaller Antoine Rabillard produceerde op aangeven van Jaroslav Navrátil de openingstreffer. Nog geen minuut later stremde Lewis Montsma de doorgebroken Rabillard net buiten het strafschopgebied en liet de Ambachtse arbiter Christiaan Bax het bij geel. 

Een fout van de Braziliaan Fabian de Abreu plaveide het pad naar de 2-0 van Jenthe Mertens. FC Dordrecht leek geslagen, maar een wereldgoal van Jari Schuurman bracht de spanning meteen terug en Anass Achahbar knikte bijna nog de gelijkmaker binnen. In blessuretijd bracht een countergoal van Adrian Edqvist de beslissing.

Bekijk ook de samenvatting van de wedstrijd.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Dordrecht