Volledig scherm
Fabian de Abreu viert het doelpunt van FC Dordrecht. © BSR Agency

FC Dordrecht pakt vijfde gelijkspel van het seizoen

Hekkensluiter FC Dordrecht heeft met hard werken een puntje overgehouden aan het thuisduel met Roda JC. Aan de Krommedijk werd met een 1-1 gelijkspel, de vijfde deling voor de Dordtenaren dit seizoen, afgesloten.

Na een week, waarin de stadionplannen van de club door het Dordtse college werden getorpedeerd, was FC Dordrecht toe aan een sportief opkikkertje. Dat diende zich net voor het verstrijken van het eerste kwart van het duel aan. Een vrije trap van aanvoerder Jari Schuurman verdween via Fabian de Abreu en uiteindelijk de onfortuinlijke Roda-captain Daryl Werker in het doel.

Die stand bleef lang, wel tegen de verhoudingen in, op het bord staan omdat de gasten zich minder doortastend toonden. Jordy Croux (paal), Roland Alberg (lat) en Romario Rösch (open kans gemist) hadden al kunnen scoren in deel een, Ugbo deed dat na een combinatie kort voor het verstrijken van de extra tijd voor rust alsnog.

In de tweede helft was de wedstrijd veel meer in balans, met veel minder uitgespeelde kansen. Beide ploegen roken nog aan de winnende treffer, maar het gelijkspel gaf de verhoudingen binnen de lijnen uiteindelijk prima weer.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Dordrecht