Volledig scherm
FC Dordrecht ging met 1-2 onderuit tegen Helmond Sport. © BSR Agency

FC Dordrecht schlemielig onderuit tegen Helmond Sport

FC Dordrecht blijft hekkensluiter na de schlemielige thuisnederlaag tegen Helmond Sport. Ondanks negentien doelpogingen en vijftien corners ging de formatie van trainer Cláudio Braga met 1-2 onderuit.

Bij FC Dordrecht startte Thomas Schalekamp in de basis. De spits kreeg zijn eerste basisplek dit seizoen, omdat Feyenoord-huurling Jordy Wehrmann zich op de wedstrijddag te laat bij de selectie had gevoegd. Schalekamp kreeg de eerste kans in een wedstrijd, waarin FC Dordrecht duidelijk de bovenliggende partij was. De thuisploeg kreeg tien corners voor de pauze, waar overigens nauwelijks gevaar uit werd gesticht. Daarnaast bleek Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel een te groot obstakel bij inzetten van Schalekamp en Anass Achahbar.

Bekijk een samenvatting van de wedstrijd hier (premium). 

Meteen na terugkeer uit de kleedkamer keerde Van Gassel een uithaal van Savvas Mourgos. Het leek wachten op de Dordtse openingstreffer, maar juist Helmond Sport – dat tot het bezoek aan de Krommedijk 29 keer op rij geen uitwedstrijd gewonnen had – scoorde: Dean Koolhof was de bejubelde man. 

Een onfortuinlijk eigen doelpunt van Thomas Kok, uit een Brabantse vrije trap waarop doelman Petar Stoskovic lelijk mistastte, verdubbelde snel de marge. FC Dordrecht scoorde via de ingevallen Wehrmann de aansluiter, waarna Brandon Ormonde-Ottewill nog de gelijkmaker op de schoen had.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Dordrecht