Wim Scholtmeijer gaat komend seizoen aan de slag als clubtrainer bij PKC/SWKGroep.
Volledig scherm
Wim Scholtmeijer gaat komend seizoen aan de slag als clubtrainer bij PKC/SWKGroep. © Johan Van Der Heijden

Geen EK meer voor Scholtmeijer

Wim Scholtmeijer lijkt op sportief gebied geruisloos afscheid te gaan nemen als bondscoach van het Nederlands team. Scholtmeijer, die komend seizoen als clubtrainer aan de slag gaat bij het Papendrechtse PKC/SWKGroep nadat hij vanaf 2014 nationaal keuzeheer is geweest, zou afscheid nemen na het EK dit najaar in België. 

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft echter besloten dat het toernooi naar volgend jaar verplaatst wordt. Scholtmeijer is dan reeds opgevolgd door Jan Niebeek, de huidige clubtrainer van het Sassenheimse TOP.

Al eerder maakte het KNKV, de Nederlandse korfbalbond, bekend dat het Europese kampioenschap voor onder 19 in Drachten deze maand niet door zou gaan. Ook de World Cup (onder 17) en het EK voor spelers onder 15 is inmiddels doorgeschoven naar volgend jaar. Eerder deze week werd bekend dat de World Games, het sportevenement voor niet-olympische sporten waarvan ook korfbal deel uitmaakt, verplaatst is naar het jaar 2022. Het bondsbestuur van het KNKV vergadert maandagavond over de afwikkeling van de zaal- en veldcompetitie, die voortijdig werden gestaakt. 

Dordrecht