Volledig scherm
Robert Mühren van Cambuur schiet, Fabian de Abreu van FC Dordrecht kan de bal alleen maar nakijken. © BSR Agency

Geen stuntwerk FC Dordt tegen koploper Cambuur

Hekkensluiter FC Dordrecht heeft geen stuntwerk af kunnen leveren tegen lijstaanvoerder SC Cambuur. De Dordtse ploeg, die de afgelopen seizoenen regelmatig verraste tegen koplopers, verloor met 2-4.

Trainer Cláudio Braga had een week na de 3-2 nederlaag in Den Bosch maar liefst vier wijzigingen aangebracht in zijn basisteam, waarin Dylan de Braal als centrale verdediger zijn debuut maakte.

Na de openingstreffer van Robert Maulun kwam het Dordtse antwoord snel: voor de derde achtereenvolgende week mocht de Portugees Pedro Marques vanaf de strafschopstip aanleggen. Evenals zijn voorgaande drie elfmetertrappen was ook deze poging raak.

FC Dordrecht waande zich even gelijkwaardig, maar zag in het slotkwartier van de eerste helft de lijstaanvoerder heel makkelijk weglopen. Mees Hoedemakers (onbedreigde uithaal), Kellian van der Kaap (rebound bij een corner) en opnieuw Maulun passeerden de bepaald niet waterdichte doelman Petar Stoskovic.

In de gezapige tweede helft viel nauwelijks meer iets te beleven. Rechtsback Stef Gronsveld schoot in de voorlaatste minuut nog op fraaie wijze de 2-4 binnen. Voor FC Dordrecht betekende het de eerste nederlaag tegen de club uit Leeuwarden na drie opeenvolgende triomfen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Dordrecht en omstreken? Schrijf je hier in!

Dordrecht