Gertjan Meerkerk (links) in actie.
Volledig scherm
Gertjan Meerkerk (links) in actie. © Spelten Marco

Hardinxvelder Meerkerk toegevoegd aan nationale korfbalselectie

Gertjan Meerkerk is door bondscoach Wim Scholtmeijer toegevoegd aan de Nederlandse korfbalselectie. Voor de 26-jarige Hardinxvelder, die uitkomt voor het Bennekomse DVO, is de uitverkiezing een kroon op een uitstekend zaalseizoen in de Korfbal League.

Meerkerk speelde tijdens de Korfbal Challenge, afgelopen december in Rotterdam, al mee als gastspeler in de Nederlandse selectie. Zijn prestaties in de afgelopen maanden waren voor vertrekkend bondscoach Scholtmeijer aanleiding om hem bij de selectie te halen. 

,,Gertjan was de beste speler van de Korfbal League dit seizoen. Als je kleine, pure spits op het allerhoogste niveau overleeft, wekelijks de meest dominante man bent, wedstrijden wint en anderen beter laat spelen dan ben je heel bijzonder’’, aldus Scholtmeijer over de voormalig speler van Hardinxveldse Vriendenschaar en GKV/Enomics uit Gorinchem.

Door de toevoeging van Meerkerk bestaat het Nederlands team nu uit negen vrouwen en tien mannen. Doordat Brett Zuijdwegt, speelster van het Papendrechtse PKC, vanwege haar langdurige blessure vanuit het NOC*NSF-rechtenpakket in de ziektewet, waardoor een A-status vrijkwam. Die is ingevuld met een extra mannelijke speler.

Dordrecht