Michael van Leeuwe (nummer 4) neemt na twaalf seizoenen afscheid van het topvolleybal.
Volledig scherm
Michael van Leeuwe (nummer 4) neemt na twaalf seizoenen afscheid van het topvolleybal. © Peter Verheijen

Michael van Leeuwe stopt bij Sliedrecht Sport: ‘Ik heb mijn doelen en dromen behaald’

Aanvoerder Michael van Leeuwe zal komend eredivisieseizoen geen deel meer uitmaken van de mannenselectie van Sliedrecht Sport. De Alblasserwaardse routinier neemt na twaalf seizoenen afscheid van het topvolleybal. Ook collega-middenspeler David Azantinlow, die twee jaar voor de Sliedrechtse club heeft gespeeld, keert niet meer terug in de selectie van trainer Paul van der Ven.

Van Leeuwe is één van de exponenten van het succes van de Sliedrechtse mannen, die vanuit de topdivisie de geslaagde opmars naar de subtop van de eredivisie maakten. ,,Ik heb mijn doelen en dromen in het volleybal behaald: met Sliedrecht Sport promoveren  naar het allerhoogste niveau en eredivisie spelen. Vanaf nu is het tijd voor mijn gezin.’’ Azantinlow volgt zijn voorbeeld, stopt een jaartje en zal dan in een vriendenteam bij zijn oude club Volley Tilburg gaan spelen.

Nadat eerder ook Yorick de Groot, die kiest voor het beachvolleybal, zijn vertrek had aangekondigd, zijn er drie spelers voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Middenspeler Rick Julicher schuift door vanuit het tweede team, diagonaalspeler Gerard Baan en libero Mart de Groot blijven selectielid.

Dordrecht