Het eerste elftal van ODS eind vijftiger jaren. Staand links naar rechts: Henk van Unnik (grensrechter), Juul Ellerman (de vader van de latere international), Wim Bron, Dick van de Matten, Kees Lopik, Piet Muller en Sijm Beuk. Zittend van links naar rechts Freek Zwang, Piet van der Sluis, Kees de Geus, Adrie Groeneweg en Fons van Rosmalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste elftal van ODS eind vijftiger jaren. Staand links naar rechts: Henk van Unnik (grensrechter), Juul Ellerman (de vader van de latere international), Wim Bron, Dick van de Matten, Kees Lopik, Piet Muller en Sijm Beuk. Zittend van links naar rechts Freek Zwang, Piet van der Sluis, Kees de Geus, Adrie Groeneweg en Fons van Rosmalen. © Archief ODS

ODS was een nette volksclub: ‘Als de voorzitter in de kleedkamer kwam, ging je stil zitten’

DE VERDWENEN CLUBHet Dordtse ODS werd opgericht op 27 mei 1911. In 1997 verdween het als zelfstandige club na een fusie met Emma en ODS, waarop SC Reeland ontstond. Toen deze naam in SC Emma werd veranderd, besloot een aantal oud-ODS’ers de club 2007 her op te richten. In 2013 volgde de fusie met GSC, die leidde tot het huidige GSC/ODS.

Dordrecht