Volledig scherm
ASWH-middenvelder Lars Bosscha (rechts) probeert zich te ontdoen van zijn Spakenburgse opponent Nathaniel Will. © BSR Agency

Ongelukkige nederlaag voor hekkensluiter ASWH

ASWH blijft troosteloos hekkensluiter in de tweede divisie. De Ambachters waren zaterdag zeker niet de mindere van middenmoter Spakenburg, maar stapten voor de dertiende keer in achttien wedstrijden zonder punten van het veld.

Vooral in de beginfase heersten de bezoekers, die ook prima kansen kregen. Eerst mikte de jubilerende aanvoerder Jesper van den Bosch - hij speelde zijn 250ste wedstrijd in de zwart-witte hoofdmacht - te hoog voor een gapende doelmond. En niet veel later kwam Sam van de Kreeke een teenlengte tekort om ASWH na een voorzet van David Almeida op 0-1 te zetten.

Afwezigen

Spakenburg liet ASWH, dat opnieuw veel afwezigen telden, het spel maken en gokte vier dagen voor de bekerclash in de Arena tegen Ajax op de tegenstoot. Dit leverde de thuisclub weinig kansen, maar wél een voorsprong op. 

Eén minuut voor rust kopte Thomas van den Houten raak uit een hoekschop. Hij passeerde doelman Bryan Janssen, die zijn officiële debuut voor ASWH maakte. Dat gold in de tweede helft ook voor jeugdspeler Luuk Admiraal. De aanvaller verving voor de laatste zeventien minuten Clarence Bijl.

In deel twee bleven de kansen aan beide kanten spaarzaam. Fabian Korporaal kreeg er eentje namens ASWH, dat Josimar Lima in de slotfase als stormram inzette, maar Spakenburg-doelman Leon ter Wielen bracht redding.

Opstelling ASWH

Janssen; Bijl (73. Admiraal), Vooges, Van de Werp, Almeida; Van den Bosch, Bosscha (84. Lima), Korporaal, Wesdorp; Pires, Van de Kreeke.

Dordrecht