Volledig scherm
Julian van Houselt: ,,Het is mooi geweest.’’ © Henk Veenstra

Oud-Oranje Witter Julian van Houselt (33) stopt na dit seizoen met voetballen

Nog een half seizoen en dan zit de voetballoopbaan van Julian van Houselt erop. De verdediger maakte in de zomer van 2019 de overstap van het Dordtse Oranje Wit naar Nivo Sparta in Zaltbommel, niet ver van zijn huidige woonplaats Den Bosch.

,,Ik word dit jaar 33 en het is op dit niveau mooi geweest. Ik heb zoveel meegemaakt. Op een bepaald moment moet je in de spiegel kijken en oppassen dat het geen gênante vertoning wordt. Dat heb ik in mijn omgeving ook wel eens meegemaakt. Ik laat mij niet meer overschrijven naar een andere club.’’

Julian van Houselt werkt in Dordrecht bij de jeugdreclassering. ,,Ik pak jongens tot achttien jaar op die in een reclasseringstraject terechtkomen. Een intensieve klus, dat noem ik die nieuwe uitdaging.’’

Clubs

Het rijtje clubs dat bij Van Houselt passeerde, is imposant. Van Sliedrecht, NAC Breda, Papendrecht, Barendrecht, XerxesDZB, Heerjansdam en Oranje Wit belandde hij via Christiaan Perrier bij Nivo Sparta. ,,Wij staan er met Nivo Sparta in de eerste klasse C niet al te best voor, maar het gaat wel goed komen. Wij gaan nog punten genoeg halen’’, stelt Van Houselt, die de hoogtepunten in zijn voetballoopbaan graag nog eens terughaalt.

,,Voor mij was de tweede plaats met 54 punten in de topklasse met Barendrecht, achter Katwijk, onvergetelijk. Ik speelde vrijwel alles. Het kampioenschap met Heerjansdam, in mijn eerste jaar met Pippy Pruymboom als trainer, was mooi. Het half jaar in de hoofdklasse bij Heerjansdam met interim-trainer Martin van Peenen, de zoon van Janus, was legendarisch, omdat wij vanaf de onderste plaats bijna nog de topklasse haalden nadat wij alleen spelletjes deden en dan snel de kantine indoken. Sfeer betekent alles in de voetballerij’’, aldus Van Houselt.

Volledig scherm
Julian van Houselt. © Jan Volwerk Foto en Tekstbureau

Dordrecht