Volledig scherm
Ryan Korporaal. © Richard van Hoek

Oud-speler Ryan Korporaal blij met kans als assistenttrainer bij Oranje Wit

Ryan Korporaal (24) was al in gesprek met ASWH en Sliedrecht over een rol als jeugdtrainer, maar de geboren Dordtenaar kreeg vorige maand een telefoontje van Faysal Kadi Wahabi. Die zocht een nieuwe assistent bij het eerste elftal van Oranje Wit, aangezien Menno Beusekamp (29) volgend seizoen assistent wordt bij Schelluinen.

Kadi Wahabi kiest met Korporaal opnieuw voor een voormalig speler van hem als assistent. ,,Ik was erbij toen hij in 2016 zijn zware knieblessure opliep, maar hij is daarna altijd positief en strijdbaar gebleven. Daar heb ik veel bewondering voor. Ik vind het mooi om iemand met zoveel liefde voor het spelletje een kans te geven en ben ervan overtuigd dat hij perfect bij onze groep zal passen, ook omdat hij weet waar jonge spelers behoefte aan hebben’’, zegt Kadi Wahabi.

Verrast

Korporaal: ,,Ik was best wel verrast door het telefoontje van Faysal, maar ook direct erg enthousiast. Bij Oranje Wit, dat een eerste elftal heeft met veel talentvolle spelers, kun je echt de diepte in. Dat is bij jeugdspelers toch lastiger. Daarom is dit voor mij een heel mooie kans, waar ik Faysal enorm dankbaar voor ben. Met Manucho Adelino en Mike Langerak heb ik samengespeeld bij Sliedrecht en Gilberto da Silva ken ik uit onze gezamenlijke tijd in de jeugd van Feyenoord, waar ik tien jaar heb gespeeld.”

Zijn vader Henk-Paul heeft vroeger nog bij Oranje Wit gespeeld, maar moest vanwege een zware knieblessure net als zijn zoon helaas vroeg stoppen. ,,Als trainer hoop ik nu op een mooie tweede loopbaan. Het afscheid bij Sliedrecht zal me zwaar vallen, maar ik heb gelukkig nog een paar maanden bij deze groep. Ik hoop zó dat we het kunnen afsluiten met promotie naar de hoofdklasse’’, zegt Korporaal, die afgelopen weekend met Sliedrecht mee was op trainingskamp in Lissabon.

Dordrecht