Het Gorcumse GKV/Enomics blijft op onderling resultaat het Scheveningse KVS voor als nummer één van de overgangsklasse D en is daardoor dus kampioen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Gorcumse GKV/Enomics blijft op onderling resultaat het Scheveningse KVS voor als nummer één van de overgangsklasse D en is daardoor dus kampioen. © Frank van der Leer

PKC nog onzeker over einde zaalseizoen, GKV kampioen na besluit KNKV

Het hoofdbestuur van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond (KNKV) houdt de optie open dat de slotfase in de Korfbal League alsnog wordt afgewerkt, in afwachting van het besluit dat het kabinet op 28 april over de coronamaatregelen neemt. Met de vier clubs die nog in de race zijn voor de landstitel in de zaal, het Papendrechtse PKC/SWKGroep, TOP, LDODK en Fortuna, zal de komende dagen worden gesproken.

Het bestuur bepaalde ook dat de huidige standen in de zaalkorfbalcompetitie in de andere klassen ook de eindstanden zijn. Omdat het overgrote deel van het seizoen is gespeeld (elf van de veertien speelronden), wordt de minste sportieve schade geleden zo is de opvatting. Dat besluit heeft consequenties voor de in werking tredende promotie-degradatieregeling en daarmee voor verschillende regioploegen. 

Dordrecht