PKC‘er Richard Kunst is op weg naar de korf van DOS’46.
Volledig scherm
PREMIUM
PKC‘er Richard Kunst is op weg naar de korf van DOS’46. © Richard van Hoek Fotografie

Prettige start PKC van veeleisend seizoen: ‘Gevaar bestaat dat we in april opgebrand zijn’

PKC/Vertom opende het nieuwe Korfbal League-seizoen zonder groots te spelen met een solide zege op DOS’46 (23-16), waar alle (verwachte) concurrenten meteen puntverlies leden. Een prettige start voor de Papendrechters, in een seizoen dat veel gaat eisen van de spelersgroep én staf.

 1. ‘Ik adviseer de beleidsmakers bij ASWH om geen rigoureuze maatregelen te nemen’
  PREMIUM
  COLUMN

  ‘Ik adviseer de beleidsma­kers bij ASWH om geen rigoureuze maatrege­len te nemen’

  Aangezien de KNVB zelf (nog) geen rekening had gehouden met een eventuele achtste finale van Oranje op zaterdagmiddag 3 december, die een deel van het amateurprogramma zou overschaduwen, hebben verschillende clubs zelf al het tijdstip vervroegd. Dat getuigt wél van inzicht en hopelijk stromen op die plekken de kantines vol. Al weten we natuurlijk pas dinsdag of de aanpassingen noodzakelijk zijn.
 2. Sportclubs houden hart vast voor energiekosten: ‘Kan leden toch niet vragen maar lekker thuis te douchen?’
  PREMIUM

  Sportclubs houden hart vast voor energiekos­ten: ‘Kan leden toch niet vragen maar lekker thuis te douchen?’

  De exorbitante stijging van de energiekosten raakt ook de meeste regionale sportverenigingen keihard. Want hoeveel de clubs ook al hebben bezuinigd op gasverbruik en elektriciteit, de nieuwe variabele tarieven van energieleveranciers per 1 oktober slaan kraters in vrijwel elke begroting. En dan zijn de wintermaanden ook nog eens in aantocht. ,,We houden ons hart vast.’’