Paulien Neyt tracht namens Oostende af te rekenen met het blok van Rochelle Wopereis en Carlijn Ghijssen-Jans (rechts) van Sliedrecht Sport.
Volledig scherm
PREMIUM
Paulien Neyt tracht namens Oostende af te rekenen met het blok van Rochelle Wopereis en Carlijn Ghijssen-Jans (rechts) van Sliedrecht Sport. © Richard van Hoek Fotografie

Sliedrecht Sport met achterstand naar België: ‘Hebben absoluut niet ons beste niveau gehaald’

CEV CUP VOLLEYBALSliedrecht Sport zal, als het de Europese campagne wil verlengen, volgende week terug moeten slaan op Vlaams grondgebied. In het eerste duel met smalle marges in de Challenge Cup trok het Belgische Hermes Oostende woensdagavond met 3-1 aan het langste eind in De Basis.

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. Volleyballer Erik van der Schaaf maakt geen geheim van zijn homoseksualiteit: ‘Voetballers vrezen reacties publiek’
  PREMIUM

  Volleybal­ler Erik van der Schaaf maakt geen geheim van zijn homoseksua­li­teit: ‘Voetbal­lers vrezen reacties publiek’

  De volleyballers en volleybalsters van Sliedrecht Sport droegen afgelopen weekeinde een regenboogband om de arm en vestigden zo - enkele dagen na International Coming Out Day - extra aandacht op meer LHBTI-acceptatie. Voor Erik van der Schaaf, sinds dit jaar actief in Sliedrecht, was de actie extra speciaal: spreken over zijn homoseksualiteit is het taboestadium al ver voorbij.

Dordrecht