Sliedrecht Sport wint de bekerfinale van 2020 met 3-0 van VCN.
Volledig scherm
Sliedrecht Sport wint de bekerfinale van 2020 met 3-0 van VCN. © Sliedrecht Sport (Twitter)

Sliedrecht Sport wint bekerfinale en zet ongekende zegereeks voort

De vrouwen van Sliedrecht Sport hebben voor de vijfde maal in de clubhistorie en voor het derde achtereenvolgende jaar de nationale beker gewonnen. In De Maaspoort in Den Bosch boog cupsurprise Laudame Financials VCN met 3-0 voor de Alblasserwaardse vrouwen, die hun ongelooflijke prijzenreeks op Brabantse bodem continueerden.

Sinds het verlies in de bekerfinale van 2017 tegen Sneek pakte Sliedrecht Sport namelijk de negende(!) nationale prijs – landstitel, beker en Supercup – in successie. Een ongekende succesreeks, waaraan in Den Bosch alleen in set twee aan getornd leek te kunnen worden.

De formatie van trainer Vera Koenen raakte namelijk in het tweede bedrijf, na 25-14 winst in set één, de controle kwijt. VCN, dat op het tweede nationale niveau – de topdivisie – uitkomt maar op weg naar de finale wel twee eredivisionisten (Eurosped en Sneek) klopte, ging beter serveren en blokkeren en had tot 21-18 het initiatief. Sliedrecht Sport bereikte als eerste het setpoint (23-24), maar moest vervolgens vier Capelse setpoints neutraliseren om zelf op het vijfde setpoint toe te kunnen slaan: 33-31. 

Daarmee was het verzet van de dappere Capelse ploeg, met voormalig Sliedrechtse Lisa Vossen op de spelverdeling, gebroken en mocht captain Carlijn Ghijssen-Jans na de 25-14 setwinst namens Sliedrecht Sport opnieuw een trofee in ontvangst nemen.

Dordrecht