FC Dordrecht-speler Gianni dos Santos treurt als de tegenstander, in dit geval Helmond Sport, weer eens vlak voor rust heeft gescoord.
Volledig scherm
PREMIUM
FC Dordrecht-speler Gianni dos Santos treurt als de tegenstander, in dit geval Helmond Sport, weer eens vlak voor rust heeft gescoord. © BSR Agency

Sportpsycholoog over problematiek FC Dordrecht: ‘Focus op plezier, doorbreek negativiteit’

Een aanhoudende stroom tegentreffers, waarvan veel vlak voor rust, aanhoudende teleurstellingen en nederlagen én op de bodem van de ranglijst: FC Dordrecht beleeft een zwaar seizoen, ook op mentaal gebied. Sportpsycholoog Wendy Post (24) neemt in de aanloop naar het duel met FC Volendam de Dordtse problematiek onder de loep.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Thijs Zonneveld: 'Wat Van der Poel deed, slaat nergens op'
  Play

  Thijs Zonneveld: 'Wat Van der Poel deed, slaat nergens op'

 2. Demonstranten boos over ‘satanisch’ songfestivallied Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over ‘satanisch’ songfesti­val­lied Cyprus

Dordrecht