Koersen namens Jumbo-Visma was een droom voor Nancy van der Burg. Door ziektes en valpartijen pakte het jaar voor haar niet uit zoals gehoopt.
Volledig scherm
Koersen namens Jumbo-Visma was een droom voor Nancy van der Burg. Door ziektes en valpartijen pakte het jaar voor haar niet uit zoals gehoopt. © Cor Vos

Aanstaande bruid Nancy van der Burg klaar met wielrennen: ‘Dat vallen hoeft voor mij niet meer’

Begin 2021 meldde Nancy van der Burg vol trots dat ze was gecontracteerd door de nieuwe vrouwenploeg van Jumbo-Visma. Ze keek uit naar het koersen met kopvrouw Marianne Vos. Nu, aan het eind van het seizoen, verlaat de Goudse renster het peloton, gaat ze trouwen en zoekt ze werk als voedingsdeskundige.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    18

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Groene Hart