Het eerste en tweede team van Be Fair op het strand van het Spaanse Albir.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste en tweede team van Be Fair op het strand van het Spaanse Albir. © CIPPIC

Be Fair hoopt door trainingskamp op sterke start: ‘Verschrikkelijk veel waard voor de spelers’

Be Fair verbleef deze week met het eerste en tweede elftal voor een trainingskamp in het Spaanse Albir. De Waddinxveners zouden gisteravond terugvliegen, maar vanwege een brand op de luchthaven van Alicante kon de zaterdag-derdeklasser toen nog niet terugkeren naar Waddinxveen.

Quote

Op mijn negentien­de brak ik mijn enkel. Daarmee was ik anderhalf jaar uit de roulatie

Pepijn de Pagter

Bert de Best zit ontspannen onder een palmboom in Resort Albir Garden aan de Costa Blanca. Deze dagen van teambuilding moeten er volgens de trainer toe leiden dat Be Fair in de tweede competitiehelft nog een rol van betekenis gaat spelen in de derde klasse. ,,Dit trainingskamp is zo verschrikkelijk veel waard voor de spelers, maar ook voor de club, die dit via een groep sponsors faciliteert. Er ontstaat iets heel moois. Dat is in tegenstelling tot wat bij veel clubs wordt gesuggereerd, dat spelers in Spanje alleen maar zuipen. Mijn groep, die uit de eerste twee selecties bestaat, is uiterst gedisciplineerd en werkt hard. Iedereen komt zijn afspraken na. Het is heerlijk werken met deze boys.”

Het trainingskamp onder de Spaanse zon gaat Be Fair beslist verder helpen, verwacht ook Be Fair-aanvoerder Pepijn de Pagter: ,,Het is voor ons goud waard. Je krijgt een andere band met je medespelers als je vier dagen op elkaars lip zit en een kamer deelt."

Groene Hart