Volledig scherm
PREMIUM
Sammy Wagensveld vecht in het rood tegen Ferenc Soepboer. © Orange Pictures

Domper voor bokser Wagensveld uit Boskoop, nog geen Olympische Spelen

Het plan was zo helder als de lampen die de boksring in het Rotterdamse beursgebouw verlichtten. Sammy Wagensveld moest de Nederlandse bokstitel veroveren om een reële kans op olympische deelname te behouden. Hij kwam dichtbij, maar kwam wel tekort.

Quote

Daar kon ik niet zo goed mee overweg. Ik sloeg best wat mis en kreeg te veel klappen tegen

Sammy Wagensveld

Als aandachtig toeschouwer was hij op zaterdag na zijn eigen partij blijven zitten. Sammy Wagensveld had zojuist een ronde echt tegenstand van Ferenc Soepboer gehad, maar nadat de Fries acht tellen moest incasseren was het verschil gemaakt. Terug in de kleedkamer zei hij: ,,Ik werd verrast door zijn rustige opening. In de tweede ronde gingen we meer boksen en toen zag je het verschil. De betere bokser kwam boven.’’

Maar voor hij in de kleedkamer arriveerde, had hij een plekje tussen het ruim toegestroomde publiek gezocht. De winnaar van de partij na de zijne werd zijn tegenstander in de finale van het Nederlands kampioenschap tot 69 kilogram. Zonder dat hij zich door felicitaties van vrienden en familie liet afleiden, concentreerde de Boskoper zich op de partij, zoekend naar een detail dat hem tactisch voordeel zou bieden.

Groene Hart