Volledig scherm
PREMIUM
Luuk Speijer van Floreant (rechts). © Orange Pictures

Foutloos SCH'44 en Floreant gaan op voor periodetitel

RegiosportHet Harmelense SCH'44 en het Boskoopse Floreant zijn na negen wedstrijden nog zonder puntverlies. Beide vierdeklassers kunnen zaterdag de eerste periodetitel winnen. SCH'44-aanvoerder Freek van Driel en Floreant-jongeling Luuk Speijer blikken vooruit op wat een feestelijke zaterdag kan worden.

Quote

Vooraf­gaand aan het seizoen verwachtte ik eerlijk gezegd niet dat we zo zouden presteren

Freek van Driel, SCH’44

Het gat met de concurrentie is na negen wedstrijden al behoorlijk opgelopen. In de vierde klasse B is de voorsprong van SCH'44 op Alphense Boys al acht verliespunten. Bij SCH '44 gaat het voor de wind sinds de overstap naar het zaterdagvoetbal. Komende zaterdag volstaat een gelijkspel tegen Alphense Boys voor de eerste periodetitel.

,,Ik ben er nog niet echt mee bezig, maar aan een punt hebben we inderdaad genoeg. Met het maximaal aantal behaalde punten gaat het inderdaad goed, maar het ziet er makkelijker uit dan het is hoor. Vaak blijft het spannend en lopen we pas aan het einde van de wedstrijd uit naar een ruimere overwinning", weet aanvoerder Van Driel. De captain bleef afgelopen weekeinde tegen Zevenhoven langs de lijn in verband met een blessure, maar verwacht tegen Alphense Boys weer in actie te kunnen komen.

Groene Hart