Peter Zijerveld, interim-voorzitter van de wielren-afdeling van UWTC Uithoorn, volgt de verrichtingen van Lorena Wiebes tijdens de Tour de France voor vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Zijerveld, interim-voorzitter van de wielren-afdeling van UWTC Uithoorn, volgt de verrichtingen van Lorena Wiebes tijdens de Tour de France voor vrouwen. © Ricardo Smit

‘Gele Lorena’ wordt vergeleken met Mathieu van der Poel: ‘Ze bezit een grote dosis explosiviteit’

Het succes van Lorena Wiebes in de Tour de France heeft veel losgemaakt in haar woonplaats Mijdrecht en omstreken. Vooral bij UWTC Uithoorn, de club die haar opleidde. Gisteren reed de sprintster de tweede etappe van de Tour de France in de gele trui.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”