Volledig scherm
PREMIUM
Jeroen Malotaux en Wessel Westerhof van AFC jagen op de bal, die in het bezit is van Argonaut Ilias Latif. © Orange Pictures

Het gaat bij Argon, ook na 2-4 nederlaag tegen AFC, weer over voetbal

Argon zat vorig seizoen diep in de put. Na het tumultueuze vertrek van trainer Ron van Niekerk gaat het onder zijn opvolger Aart Jan van Boksel weer over voetbal. Al viel het resultaat tegen AFC (2-4) tegen.

Quote

We zijn er doorheen gekomen met de club, maar het waren moeilijke maanden

Ton Goedemoed

Frustratie was het dominante sentiment in Mijdrecht, een maandje na de altijd weer welkome winterstop. Argon verkreeg onbedoeld landelijke bekendheid doordat donkere spelers zich in deze krant beklaagd hadden over racisme. De boosdoener, trainer Ron van Niekerk, werd rap op non-actief gesteld door de club. Argon had in de ogen van voorzitter Ton Goedemoed ‘forse imagoschade’ opgelopen.

De vermaarde club die zich in 2007 profileerde met het bemachtigen van het algeheel amateurkampioenschap, was plots de Ciske de Rat van Nederland. Niemand leek iets meer met het arme Argon van doen te willen hebben. Slechts de KNVB wierp zich op als vader, zij het vanaf grote afstand. Met hangen en wurgen haalde Argon het einde van het seizoen.

Groene Hart