Volledig scherm
Oudewaternaar Ezra Hoogenboom veruilde Feyenoord voor Almere City. © Orange Pictures

Oudewaternaar Ezra Hoogenboom: ‘Keuze voor Almere City beste die ik kon maken’

RegiosportFeyenoord inruilen voor Almere City. Dat lijkt een flinke stap achteruit. Toch maakte Oudewaternaar Ezra Hoogenboom (18) afgelopen zomer de overstap van Rotterdam naar Almere. Die keuze is nog altijd de beste die hij naar eigen zeggen kon maken. ,,Na een jaar nauwelijks spelen heb ik eindelijk weer plezier in het spelletje."

Quote

Jason Oost gaf aan dat ik elke week kon gaan spelen. Zo trok hij mij over de streep.

Ezra Hoogenboom

Tien jaar voetbalde Ezra Hoogenboom op het Rotterdamse Varkenoord. Het laatste seizoen bleef dat echter bij trainen en mocht hij tijdens de wedstrijden plaatsnemen op de bank. ,,Iedere voetballer traint om wedstrijden te spelen. Het laatste jaar mocht ik bijna nooit meer in de basis starten. Als eerstejaars in de O19-1 had ik concurrentie van twee centrale verdedigers die meetrainden bij het eerste elftal. Zij hadden een contract en moesten daarom spelen van Feyenoord. Invallen bij het eerste deden ze bijna nooit, dus maakten zij minuten in de Onder 19. Daar werd ik de dupe van.”

Een seizoen zoals het vorige, dat wilde Hoogenboom absoluut niet meer. ,,Feyenoord wilde mij graag behouden, maar het enige wat ik wilde was wedstrijdminuten maken. Dat kon de club mij niet beloven. Toen heb ik besloten om ondanks alle mooie jaren een andere club te zoeken."

Via Jason Oost, hoofd jeugdopleiding bij Almere City, kwam Hoogenboom bij zijn nieuwe club terecht. ,,De vader van Jason, Jeffrey Oost, is jarenlang trainer geweest bij Feyenoord. Jeffrey vertelde aan Jason dat ik veel op de bank zat in Rotterdam. Jason heeft mij toen meerdere keren gebeld om te vragen of ik de overstap naar Almere wilde maken. Ik merkte toen gelijk dat hij mij écht graag wilde hebben. Jason gaf aan dat ik elke week kon gaan spelen. Zo trok hij mij over de streep."

In Almere woont de 18-jarige Oudewaternaar voor het eerst op zichzelf. ,,Ik had de eerste weken veel moeite met de was doen en koken, maar nu is het echt een makkie. Ik vind het tegenwoordig zelfs leuk om te koken. Dat had ik een paar maanden geleden niet gedacht", grinnikt hij.

Het wonen in Almere bevalt Hoogenboom erg goed, maar ook over zijn nieuwe club is hij erg te spreken. ,,Ik heb hier leuke teamgenoten, goede trainers en fijne fysiotherapeuten. Alles is perfect geregeld. Almere is daarnaast een relatief kleine club. Dat heeft wat gezelligs, ik houd daar wel van."

Verschilletje

Quote

De trainer van het eerste was daarna erg enthousi­ast over me

Ezra Hoogenboom

Voor Hoogenboom zelf was de overstap naar Almere best een logische, maar zijn omgeving schrok wel een beetje. ,,Dat snap ik ook wel", vertelt Hoogenboom. ,,Qua naam is het natuurlijk nogal een verschilletje. Feyenoord of Almere City. Veel mensen doen echter alsof het drie stappen achteruit is, maar dat valt wel mee. Ik speel zowel voor de O19-1 als voor Jong Almere City. Almere O19 en Feyenoord O19 spelen in dezelfde competitie en Jong Almere City speelt zelfs op een hoger niveau dan Jong Feyenoord. Daarnaast train ik hier voornamelijk met oudere jongens van gemiddeld 21 jaar. Zij zijn fysiek vaak sterker en hebben een groot uithoudingsvermogen. Daar leer ik onwijs veel van."

Woensdag mocht de jonge verdediger voor het eerst meedoen met de hoofdmacht van Almere City, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. ,,Er deden veel spelers mee uit het eerste elftal van Utrecht, zoals Urby Emanuelson, Vávlac Cerný en Adrián Dalmau. Dat was een zware wedstrijd, maar we hebben wel met 3-2 gewonnen", vertelde de rechtsback trots. ,,De trainer van het eerste (Robert Molenaar, red.) was daarna erg enthousiast over me. Ik voel erg veel vertrouwen en ik kom veel aan spelen toe. Ik ben dus een zeer blij man in Almere."

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Groene Hart