Volledig scherm
PREMIUM
Scheidsrechter Ingmar Oostrom. © BSR Agency

Scheidsrechter Oostrom uit Oudewater maakt eredivisiedebuut: ‘smaakt naar meer’

Ingmar Oostrom mag zich na Fortuna Sittard - sc Heerenveen officieel een eredivisiescheidsrechter noemen. De 30-jarige Oudewaternaar maakte zijn debuut in Nederlands hoogste voetbalcompetitie.

Quote

Wanneer is iets een overtre­ding en wanneer glijdt iemand gewoon uit

Ingmar Oostrom

Het fluiten van een eredivisiewedstrijd. Een jongensdroom die nu in vervulling kwam. Het goede nieuws werd Ingmar Oostrom maandagavond telefonisch gebracht door Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB. ,,Ik wist wel dat ik de laatste tijd goed aan het fluiten was. Je weet echter nooit wanneer je uiteindelijk de kans krijgt. Dat het nu dan ineens zover is, komt toch wel als een hele positieve verrassing”, vertelde Oostrom voorafgaand aan de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Heerenveen.

De arbiter, die in het dagelijks leven opereert als officier van justitie, bleef erg ontspannen onder de omstandigheden. ,,Ik benader deze wedstrijd simpelweg als elke andere wedstrijd. Natuurlijk is het bijzonder omdat het voor mij de eerste keer in de eredivisie is, maar het is en blijft gewoon elf tegen elf”, liet de nuchtere Oostrom weten.

Groene Hart