Middenvelder Milan Stiphout met een tackle op de bal bij Robin de Heij van ARC.
Volledig scherm
PREMIUM
Middenvelder Milan Stiphout met een tackle op de bal bij Robin de Heij van ARC. © Orange Pictures

Seizoen klaar voor Stiphout van Alphense Boys: ‘Was mijn beste jaar tot nu toe’

Het ging net zo lekker met Milan Stiphout bij Alphense Boys. De 23-jarige middenvelder komt echter door een meniscusblessure de rest van het seizoen niet meer in actie bij de zondag-hoofdklasser uit Alphen.

Quote

Omdat het aan de zijkant zit, waar er goede doorbloe­ding is, verwacht de sportarts dat de scheur uit zichzelf geneest

Milan Stiphout

Zijn beste seizoen tot nu toe. Zo omschrijft Milan Stiphout zijn afgelopen halfjaar bij Alphense Boys. ,,Ik zei het toevallig laatst nog tegen mijn ouders: 'Dit is bij de senioren mijn beste seizoen tot nu toe'. Ik speelde goed, stond in de basis en op mijn favoriete positie. En dan gebeurt dit.”

'Dit' is de meniscusblessure die Stiphout begin december opliep in de wedstrijd tegen SDO. ,,Ik verloor de bal en wilde aanzetten, maar voelde een enorme steek in mijn knie en wist meteen dat het niet goed was. Bij de huisartsenpost zeiden ze dat het een zweepslag in mijn hamstrings was, wat ik een raar verhaal vond, want ik had helemaal geen last van mijn hamstrings. Twee weken later voelde ik dat het echt niet goed ging en heeft onze fysiotherapeut Roel mij in contact bracht met een sportarts, die verwees mij door naar het ziekenhuis. Na een MRI-scan bleek het, twee weken later, een scheurtje te zijn. Al die tijd wist ik niet of ik het mocht belasten of niet."

Groene Hart