Volledig scherm
PREMIUM
De Bodegraafse triatlete Nadine Naaijkens. © Pim Mul

Triatlete Nadine Naaijkens kijkt terug op topjaar met vier overwinningen

RegiosportDe Bodegraafse triatlete Nadine Naaijkens had in 2019 op sportief vlak een topjaar. Ze won een kwartet triatlons. Daarnaast eindigde Naaijkens met haar team Triathlon Team Bodegraven (TTB) op de zesde plek in de tweede divisie.

Quote

Ik kwam tijdens het fietsen in een groepje terecht met een paar mannen en Mandy Beukers

Nadine Naaijkens

In 2018 eindigde Nadine Naaijkens als tweede in de triatlon Woerden en tevens op het podium in de Najaarstriatlon in Bodegraven. De voortekenen voor een succesvol 2019 kwamen toen al aan het licht. Naaijkens: ,, In 2016 en 2017 richtte ik me vooral op de divisiewedstrijden met Triathlon Team Bodegraven. Vanaf 2018 ben ik meer individuele wedstrijden ernaast gaan doen.”

Omdat Naaijkens dit jaar ook klaar was met haar avondstudie (Pabo) kreeg de Bodegraafse bovendien meer tijd om te trainen. De eerste zege kwam echter eerder dan verwacht. ,,Op de zaterdag in het pinksterweekend werd onze divisiewedstrijd in Weert ingekort naar een 1/8ste sprinttriatlon in plaats van een kwarttriatlon. Omdat ik die goed verteerde besloot ik me op pinkstermaandag 's ochtends nog snel in te schrijven voor de sprinttriatlon in Woerden.

Groene Hart