Volledig scherm
PREMIUM
Bryan van Delft maakte de enige goal in de nieuwjaarswedstrijd tegen de oud-selectie van Koudekerk. © Orange Pictures

Uitslag is bijzaak op traditionele nieuwjaarswedstrijd Koudekerk

Op het sportpark van Koudekerk is de nieuwsjaarswedstrijd telkens een weerzien van oude bekenden. Ook de editie van 2020 was geslaagd. De huidige selectie won het duel met 1-0, al was dat slechts bijzaak.

Quote

Het is meer dan een voetbalver­e­ni­ging. Het is een plek waar iedereen samenkomt

Rick van Tol

Het was even na drieën 's middags op de eerste zaterdag van 2020 toen tientallen voetballers collectief besloten dat de warming-up was voltooid. Ze ontdeden zich van truien en trainingsjacks en kwamen in de middelcirkel samen om met elkaar en scheidsrechter Jos van der Haas op de foto te gaan. Een huidige selectiespeler van Koudekerk kneep stiekem in de zij van een van zijn voorgangers en een speler van weleer waarschuwde een jongeling dat hij zijn borst moest natmaken.

Na de foto haastten de spelers die niet in de basisopstelling stonden zich terug naar de dug-out om daar zoveel mogelijk warmte te vergaren. Achter de reservebank en langs de verdere omheining van het veld stonden her en der wat plukjes mensen. Hun blikken waren op elkaar gericht. Zij waren vooral druk met kletsen, ook werden er met glazen geklonken. De nieuwjaarswedstrijd van Koudekerk was slechts een bijkomstigheid: een reden om ook in de eerste week van 2020 alweer op de vereniging te zijn.

Groene Hart