Volledig scherm
Glenn Geefshuysen (Sportlust’46), Stefan den Horder (ARC) en Floris Mulder (Sportlust’46) vechten om de bal. © Orange Pictures

Verhagen beslist ‘Derby van het Groene Hart’ namens Sportlust’46

De streekderby die maar niet wilde ontbranden, werd beslist door een ingeving van rechtsachter Nick Verhagen. De aanvoerder van Sportlust’46 bezorgde zijn club de winst (0-1) bij ARC en staat met de ploeg nu derde in de hoofdklasse A.

Verhagen is niet de meest opvallende speler van Sportlust’46. Hij heeft een gedrongen postuur, geeft geen hoogstandjes weg en voert simpelweg zijn taak uit. Flankverdediger van beroep, zo zou je hem kunnen omschrijven. Soms geeft hij een aanwijzing, omdat dat nu eenmaal bij een captain hoort.

Verhagen is 23 jaar en heeft een lange historie bij Sportlust’46. Hij meerde er als jongeling aan, waarna een vierjarig verblijf in de jeugdopleiding van FC Utrecht op niets uitliep. Eenmaal terug in Woerden sloot hij aan bij de B1, om de vervolgens de logische stap naar het eerste elftal te maken. 

Quote

We mogen onze ambities best gaan uitspreken

Nick Verhagen

Verhagen is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in de selectie. Hij maakte vorig seizoen de promotie mee en na de zege in de tegenvallende botsing met ARC kan Sportlust’46 zich niet meer in de underdogrol blijven manoeuvreren.

,,Toen we na drie wedstrijden bovenaan stonden zei onze trainer Patrick Loenen dat we nog een lange weg te gaan hadden”, glunderde matchwinnaar Verhagen. ,,Nu is het bijna november en we doen nog steeds mee in de top. We mogen onze ambities best gaan uitspreken. We zijn een volwaardige hoofdklasseclub die nog ver kan komen als het een beetje meezit.”

Sportlust’46 bezit een selectie waarin elke eigenschap wel vertegenwoordigd is. In de eerste serie duels van het seizoen speelden Loenen en co flitsend voetbal, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor aanvallend ingestelde spelers als Mark van der Weijden en Evert Brouwers. Wanneer het niet wil vlotten met het combinatiespel, kan de ploeg een beroep doen op mentale weerbaarheid en een achterhoede van graniet.

De voorwaartsen Zakaria Issarti, Abdelmalek El Hasnaoui en Van der Weijden bleven zaterdag in gebreke in Alphen. Terwijl ze echt wel werden uitgenodigd om hun creatieve talent aan te spreken, na de vlammende openingsfase van ARC. 

Stefan den Horder kopte in vrijstaande positie op de paal, collega Cas Knoester lepelde het projectiel net over het doel. ,,Met wat pech hadden we gewoon 2-0 achter gestaan”, constateerde Verhagen, die collega Jasper Werkhoven ziek had zien afhaken en ARC-middenvelder Luuk Samsom met twee gele kaarten het veld zag verlaten in de tweede helft.

Het liep dus anders op het slecht bespeelbare veld, waar Verhagen halverwege de eerste helft aanzette voor een machtige rush. Hij stoomde op, schudde Maurits Splinter van zich af en bekroonde knap kaatswerk van El Hasnaoui met een kiezelharde schuiver: 0-1.

Quote

Met wat pech hadden we gewoon 2-0 achter gestaan.

Nick Verhagen

Groene Hart