Nieuwkoper Wessel Kooy tekende onlangs zijn eerste profcontract bij FC Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwkoper Wessel Kooy tekende onlangs zijn eerste profcontract bij FC Utrecht. © FC Utrecht

Wessel leeft zijn droom bij FC Utrecht: ‘Er zijn niet veel jongens van 16 jaar die al een profcontract krijgen’

Wessel Kooy leeft zijn droom bij FC Utrecht. De 16-jarige centrale verdediger tekende bij de club uit de Domstad zijn eerste professionele contract. Het vormt voor de jongeling de opmaat tot zijn volgende doel: het behalen van Jong FC Utrecht.

 1. ARC ziet koploper wegsluipen en tumult bij topper in derde klasse: dit gebeurde op de voetbalvelden
  PREMIUM

  ARC ziet koploper wegsluipen en tumult bij topper in derde klasse: dit gebeurde op de voetbalvel­den

  Voor Sportlust’46 was het een kwestie van af- of aanhaken bij Sparta Nijkerk. Het werd dat laatste voor de Woerdenaren die nog altijd een hoofdrol vertolken in de titelstrijd in de derde divisie. In de hoofdklasse zag ARC daarentegen de achterstand op de koppositie oplopen. TAVV moest het een deel van de wedstrijd stellen zonder trainer Dennis Tijssen, die in het duel met CVC Reeuwijk een rode kaart kreeg. Moordrecht deed het zelfs de hele wedstrijd zonder Bob Leiwakabessy, die donderdag voortijdig opstapte.
 2. Eerste degradanten zijn bekend en 14 (!) goals brengen Haastrecht op drempel van de titel: dit gebeurde er op de voetbalvelden
  PREMIUM

  Eerste degradan­ten zijn bekend en 14 (!) goals brengen Haastrecht op drempel van de titel: dit gebeurde er op de voetbalvel­den

  Ammerstol, Alphense Boys en Kamerik hebben de ‘eer’ om als eerste regionale voetbalteams te degraderen. De vierdeklassers dalen af naar de vijfde klasse die volgend seizoen zijn herintrede maakt in het zaterdagvoetbal. Haastrecht lijkt de vierde klasse binnenkort ook te gaan verlaten, maar dan met een lach op het gezicht. Die ploeg liet weinig over van Moordrecht en nadert het kampioenschap. In het zondagvoetbal is DONK zeker van deelname aan de nacompetitie. Lees hier alles over de afgelopen speelronde in het amateurvoetbal.