Volledig scherm
Thomas Blankers: hoofd opleiding van Almkerk. © Beeld Werkt

Bestuur Almkerk omarmt gratis Voetbalacademie Altena+

Voetbalvereniging Almkerk start vandaag, naast de reguliere trainingen, op zes woensdagmiddagen (tot en met 18 december) met de Voetbalacademie Altena+. De plus staat voor deelname van jongens en meisjes van zeven tot en met dertien jaar ook van buiten Almkerk.

Deelname aan de clinics, die van 14.30 uur tot 15.30 uur duren, is overigens gratis. En dat mag in deze 'sector' best bijzonder genoemd worden. Bij deelname aan vijf trainingen of meer wordt een speciaal Voetbalacademie Altena+-shirtje uitgereikt. ,,Een groep sponsors stelt voor Almkerkse begrippen hiervoor een stevig budget beschikbaar’’, aldus Adriaan Hakkers, die namens deze groep vanmiddag de aftrap zal verrichten.

Blij

Het bestuur van Almkerk is blij met het initiatief en omarmt de plannen. Nog in 2018 werden onder leiding van de bestuursleden voetbalzaken de eerste stappen gezet. Thomas Blankers (speler van Almkerk 1 en afkomstig uit Almkerk) werd aangesteld als het nieuwe hoofd jeugdopleiding. Met Ad van Seeters werd een trainer aangetrokken die veel aandacht voor de jeugd heeft. Inmiddels zijn de banden tussen de jeugdopleiding van Almkerk en die van buurman Altena uit Nieuwendijk aangehaald. Dit resulteert in deelname aan de competitie van een aantal gezamenlijke teams van jongens en meisje. Hierdoor kan er meer dan voorheen op kwaliteit geselecteerd worden. Beide clubs profiteren hiervan.

Adriaan Hakkers - woordvoerder namens de sponsors - geeft aan dat dit pas het begin is. ,,De jeugdopleiding zal verder worden geprofessionaliseerd door het aanstellen van meer gediplomeerde trainers en het gebruik van moderne trainingsmethoden.’’ De faciliteiten zullen verder worden verbeterd met als doel om zowel jongens als meisjes een hoogstaande jeugdopleiding aan te bieden, waarvan later het eerste elftal van Almkerk moet gaat profiteren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Almkerk en omstreken? Schrijf je hier in! 

Rivierenland