Het eerste elftal van vv Schelluinen uit 1967, met zittend derde van links de latere voorzitter en erelid Jan de Bruijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het eerste elftal van vv Schelluinen uit 1967, met zittend derde van links de latere voorzitter en erelid Jan de Bruijn. © Archief VV Schelluinen

‘Klein’ Schelluinen redt het al 75 jaar: ‘En dat is iets om trots op te zijn’

Het is vandaag op de kop af 75 jaar geleden dat in het café van Jan-Willem de Bruijn op de Schelluinse buurt voetbalvereniging Schelluinen werd opgericht. Freek Sprong (87) sloot zich als 12-jarig ventje een maand later bij de club aan. Hij blikt terug op de geschiedenis van de ‘kleine’ club.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Samenvatting: Ajax - FC Groningen
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Tadic beslist Ajax-FC Groningen na misser alsnog vanaf de stip

  7 maart
 2. Dit was Nederland vandaag: 7 maart
  Play

  Dit was Nederland vandaag: 7 maart

Rivierenland