Royston Drenthe
Volledig scherm
Royston Drenthe © BSR Agency

Royston Drenthe langer te bewonderen bij Kozakken Boys

Royston Drenthe is een jaar langer te zien op Sportpark De Zwaaier in Werkendam. De 32-jarige oud-prof (woensdag 8 april wordt hij 33) heeft zijn contract bij Kozakken Boys met een seizoen verlengd. Drenthe tekende afgelopen zomer in Werkendam nadat zijn contract bij Sparta afliep.

,,Ik zit lekker in m’n vel bij Kozakken Boys. Het is een fijne omgeving met leuke mensen en een goede spelersgroep”, zegt Drenthe op de clubsite. ,,In het bekerduel met GVVV raakte ik geblesseerd en ik begon pas in januari weer lekker te spelen. Dan is het extra jammer dat het seizoen nu zo plotseling ten einde is gekomen, want ik denk dat we nog potten hadden kunnen breken. Mijn fysieke gesteldheid is nu helemaal on point, ook al word ik weer een dagje ouder.”

Drenthe kwam tien wedstrijden in actie, mede door een blessure die hij vroeg in het seizoen opliep. In die tien duels vond hij drie keer het. Drenthe begon zijn carrière bij Feyenoord. Daarna speelde hij voor Real Madrid, Hércules Alicante, Everton, het Russische Alaniya Vladikavkaz, Reading, Sheffield Wednesday, het Turkse Kayseri Erciyesspor, Bani Yas in Abu Dabhi en Sparta. Zijn neef Tyrone Conraad staat eveneens tot 2021 onder contract in Werkendam.

Rivierenland