Volledig scherm
Mergim Shala: ,,Promotie? Ik sluit niets uit.'' © Jan Noorlandt

SV Noordeloos was jarenlang het lachertje, maar is nu titelkandidaat

De voetbalclub SV Noordeloos staat tweede in de vierde klasse D. De druk op de ongeslagen koploper Asperen is groot. Drie puntjes is slechts het verschil en niemand weet hoe de verschillen straks met kerst zijn.

De euforie is groot in Noordeloos. Het dorp van Kommer Damen, Maarten Schakel en natuurlijk het veel te vroeg overleden wielertalent Arno Wallaard. Euforie door de prestaties van de plaatselijke voetbalclub. Decennialang het lachertje van de Alblasserwaard. Een vierde plaats was het hoogtepunt. Dit seizoen keerde Mergim Shala na 21 jaar terug in het groen-zwart, de kleuren van SV Noordeloos. 

Ooit trapte Shala op sportpark De Noordeloos op 5-jarige leeftijd voor het eerst tegen een bal. Het betaalde voetbal lonkte. Via de opleiding van FC Den Bosch liep zijn loopbaan langs Unitas, Schelluinen, WNC en SVW. En nu dus terug naar Noordeloos. ,,Een geweldige keuze’’, zegt Shala. ,,Ik heb hier het plezier in het voetbal teruggekregen. Dit is een onderschatte club. Een splinternieuw sportpark en een trainer die het echt snapt.’’

Fijne jongen

Erwin Verheij, tweedejaars trainer bij SV Noordeloos, kaatst de bal terug. ,,Met de komst van Mergim is hier wel wat veranderd. Een fijne jongen binnen de groep, die ook zijn doelpunten meepakt.’’ Shala staat na negen duels op zes treffers.

SV Noordeloos gaat zaterdag op bezoek bij het Kerkwijk van trainer Nabil Bouchlal - ex-speler van Unitas en Kozakken Boys - en krijgt daarna nog Beesd thuis. De concurrentie, Asperen, Peursum en SVS’65, treft elkaar de komende weken. SV Noordeloos als koploper de winterstop in? Wie weet. ,,Wij gaan ervoor’’, is Shala strijdlustig. ,,Ik probeer de spelersgroep te motiveren en met de steun van onze fijne supporters kunnen wij ver komen.’’ Een kampioenschap of promotie? ,,Ik sluit niets uit.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Noordeloos en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland