SVW-spits Gino Dix.
Volledig scherm
SVW-spits Gino Dix. © Gratis

SVW’er Gino Dix: ‘Topscorerstitel niet mijn doel’

Gino Dix reist zaterdag met SVW voor nog ruim zestig minuten af naar Alblasserdam. Daar wordt het restant van het uitduel met De Alblas afgewerkt vanaf een 0-2 stand. Maar met welk doel? Die 0-2 voorsprong over de streep trekken of nog vol gas op de aanval?

,,Het belangrijkste zijn de drie punten. Dus of het nou bij 0-2 blijft of 0-10 wordt, maakt me niet zoveel uit’’, klinkt het eerst bij de spits, die daarmee vooral de koppositie als heilig verklaart. Alblasserdam (41 punten), samen met Hardinxveld (38 punten) de concurrent om het kampioenschap in de derde klasse D, speelde twee weken terug immers met 0-0 gelijk bij Schoonhoven. Met drie punten tegen De Alblas wipt SVW, dat met een wedstrijd tegoed op 39 punten staat, over die ploeg heen op de ranglijst.

Doelsaldo

,,Na die 0-2 voelden we ook dat er nog meer te halen viel en het was natuurlijk extra lekker toen we hoorden dat Alblasserdam gelijk had gespeeld. En het doelsaldo speelt natuurlijk ook mee’’, zo verklapt Dix zaterdag toch voor een ruimere marge te willen gaan.

Bij het uitbreiden van die 0-2 kan hij namelijk ook zijn eigen doelpuntentotaal verder opkrikken. Inclusief de 0-1 die hij maakte tegen De Alblas, staat hij nu op zestien competitiegoals. Eentje minder dan Mounir el Ouazizi. Een onderlinge strijd?

Dix: ,,Helemaal niet. Het is alleen maar mooi dat er twee jongens veel scoren. Als de ene een mindere dag heeft, kan de ander scoren. Die topscorerstitel vind ik niet zo belangrijk. Als we maar kampioen worden. Ik denk dat we daar ook het team voor hebben. Wij horen als ploeg helemaal niet in deze klasse thuis.’’

Rivierenland