Volledig scherm
Gerrit Molenaar: van HSSC'61 naar GDC. © William Hoogteyling

Veel beweging op trainersfront; Molenaar van HSSC’61 naar GDC

Op het trainersfront was het deze week dolle dinsdagavond. Op de eerste trainingsdag van december werden door veel clubs knopen doorgehakt.

Marcel van Helmond neemt afscheid van Wilhelmina’26. ,,Een gezelligere familieclub ken ik niet, maar ik mis de ambitie om de stap naar de eerste klasse te maken. Ik ben daar zestien maanden aan de slag en heb besloten verder te gaan kijken. Ja, ik heb inmiddels wat lijntjes lopen’’, laat de Oosterhouter weten.

Bosschenaar Gerrie Schaap en SV Meerkerk gaan na twee seizoenen uit elkaar. In goed overleg, zoals dat heet, maar de ervaren Schaap liet na de verloren derby tegen Ameide weten nog wel een seizoen verder te willen gaan.

Blessures

Over ervaren gesproken: Pieter Tuns zit het langst in het vak van alle regiotrainers, maar moet bij Sleeuwijk vertrekken. In november 2017 hielp hij Sleeuwijk, na het plotselinge vertrek van Edward Sijahailatua, uit de brand. Hij hield de club in de derde klasse en promoveerde vorig seizoen naar de tweede klasse. ,,De resultaten vallen nu tegen, maar dat heeft wel een oorzaak. Ik heb door blessures van bepalende spelers dit seizoen niet perfect kunnen werken. Dat heeft zijn weerslag op de resultaten. Maar ik loop nu 36 jaar mee en het is natuurlijk het goed recht van Sleeuwijk dat zij een andere weg in willen slaan.’’ Tuns, 64 jaar inmiddels, staat open voor een nieuwe club.

Gerrit Molenaar zoekt het dichter bij huis en gaat na de zomer aan de slag bij GDC uit Eethen. Bij zijn huidige club HSSC'61 lag een contract klaar voor een vierde seizoen klaar. ,,Maar ik ben gaan nadenken over de reisafstanden. Bij uitwedstrijden met HSSC'61 zie ik op Schiphol de vliegtuigen opstijgen. Ik kreeg contact met GDC. Ook een mooie club en op acht kilometer van mijn huis in Hank.’’

Bij de Andelse derdeklasser Sparta'30 tekende Mark van Noorloos voor een derde seizoen bij.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

Rivierenland